Големите търговски обекти (т.нар. молове) отварят врати от понеделник. Това е решението

...
Големите търговски обекти (т.нар. молове) отварят врати от понеделник. Това е решението
Коментари Харесай

Моловете – отворени 100 %, театрите – 30%

Големите търговски обекти (т.нар. молове) отварят порти от понеделник. Това е решението на държавно управление след среща с представители на бизнеса. И както традицията повелява, заповедта ще бъде издадена от здравния министър Кирил Ананиев по-късно през днешния ден. 

Търговските центрове бяха първите, които затвориха, дружно със заведенията. В моловете работиха единствено питателните магазини, банките и бюрата за разплащания. Време е всичко това да остане в предишното и моловете да се завърнат към работата си, въпреки и при извънредно засилен надзор и съблюдаване на обществена отдалеченост.

Задължително е да продължи да се съблюдава салдото между постепенното възобновяване на естествения стопански живот и реализирането на противоепидемичните ограничения за оптималната отбрана на здравето на българските жители.  " С сътрудниците от стопанската система, опазването на здравето и щаба последните две седмици работим по тематиката с доста полемика, с доста медицински причини и се надяваме да отработваме въпросите един по един. В доста от страните сега се приказва за разхлабване на ограниченията, а в България някои от комерсиалните обекти изобщо не бяха спирани ", уточни министър председателят Борисов.

И въпреки всичко, вяра за бизнеса има, макар задаващата се криза. Но къде останаха културата – тази храна за душите, и децата – нашето бъдеще? Как е допустимо да се откри работещо решение за търговците, а артисти и музиканти да стоят без работа? И тъй като постоянно се съпоставяме с Европа, не е ли добре да се поучим от положителните практики там, с цел да дадем късмет и на тези, които не се занимават с бизнес. Освен това има и множество родители, които се нуждаят от детските градини и учебните заведения – или тъй като няма с кого да поделят грижата за децата си, или тъй като работят на първа линия и не могат до безспир да балансират сред специалност и семейство. А по всички проличава, че организация, която да подсигурява здравето на децата и учителите ни на този стадий дори е невъзможна. 

И какво излиза? Бизнесът отваря 100%, театрите – 30%, а за детските заведения – една огромна нула. 

 
Как ще живеем без храна за душата?!
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР